Bordje tagliatelle met gerookte zalm

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 g verse tagliatelle
  • 200 g gerookte zalm (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 rode ui (fijngesneden)
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel citroenschil (fijn geraspt)
  • Een paar takjes bieslook (gesneden)
  • Een paar radijs- of rucolascheuten ter decoratie
  • Zout en gemalen zwarte peper
  • Een snufje gedroogde kruidenmix (zoals oregano of tijm)
  • Een beetje geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Sodial -

Voorbereiding:

  1. De pasta koken:
    • Kook de tagliatelle in een grote pan met kokend, gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 3 tot 5 minuten voor verse pasta). Giet af en zet apart.
  2. Bereiding van de saus: 
    • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • Voeg de fijngesneden rode ui toe en bak tot deze glazig en licht gekarameliseerd is.
    • Voeg vervolgens de crème fraîche en citroenschil toe en meng goed tot een gladde saus.
    • Breng op smaak met zout, versgemalen zwarte peper en een snufje gedroogde kruiden.
  3. Montage
    • Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de pan met de saus. Roer voorzichtig om de pasta goed te bedekken.
    • Roer de blokjes gerookte zalm erdoor. Gerookte zalm hoeft niet gekookt te worden; hij hoeft alleen licht opgewarmd te worden door de pasta.
  4. Dressuur
    • Serveer de tagliatelle in diepe borden.
    • Garneer met een paar sprietjes gesneden bieslook en radijs- of rucolaspruiten voor een vleugje kleur en frisheid.
  5. Afwerking
    • Voeg vlak voor het serveren een klein beetje olijfolie toe voor een mooie glans.
    • Direct serveren en smakelijk eten!

Suggesties:

  • Voor meer contrast kunt u kleine, gehalveerde cherrytomaatjes of kappertjes toevoegen voor een pittigere smaak.
  • Gesneden rode uien kunnen ook rauw geserveerd worden voor een knapperige en pittige smaak.
nl_BENederlands (België)