Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 g verse tagliatelle
- 200 g gerookte zalm (in kleine blokjes gesneden)
- 1 rode ui (fijngesneden)
- 2 eetlepels slagroom
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel citroenschil (fijn geraspt)
- Een paar takjes bieslook (gesneden)
- Een paar radijs- of rucolascheuten ter decoratie
- Zout en gemalen zwarte peper
- Een snufje gedroogde kruidenmix (zoals oregano of tijm)
- Een beetje geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Voorbereiding:
- De pasta koken:
- Kook de tagliatelle in een grote pan met kokend, gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 3 tot 5 minuten voor verse pasta). Giet af en zet apart.
- Bereiding van de saus:
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngesneden rode ui toe en bak tot deze glazig en licht gekarameliseerd is.
- Voeg vervolgens de crème fraîche en citroenschil toe en meng goed tot een gladde saus.
- Breng op smaak met zout, versgemalen zwarte peper en een snufje gedroogde kruiden.
- Montage :
- Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de pan met de saus. Roer voorzichtig om de pasta goed te bedekken.
- Roer de blokjes gerookte zalm erdoor. Gerookte zalm hoeft niet gekookt te worden; hij hoeft alleen licht opgewarmd te worden door de pasta.
- Dressuur :
- Serveer de tagliatelle in diepe borden.
- Garneer met een paar sprietjes gesneden bieslook en radijs- of rucolaspruiten voor een vleugje kleur en frisheid.
- Afwerking :
- Voeg vlak voor het serveren een klein beetje olijfolie toe voor een mooie glans.
- Direct serveren en smakelijk eten!
Suggesties:
- Voor meer contrast kunt u kleine, gehalveerde cherrytomaatjes of kappertjes toevoegen voor een pittigere smaak.
- Gesneden rode uien kunnen ook rauw geserveerd worden voor een knapperige en pittige smaak.