Tagliatelle en schotel met gerookte zalm

Ingrediënten (voor 4 personen) :

  • 400 g verse tagliatelle
  • 200 g gerookte zalm (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 rode ui (fijngesneden)
  • 2 eetlepels dubbele room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel citroenschil (fijn geraspt)
  • Een paar takjes bieslook (fijngehakt)
  • Een paar scheuten radijs of rucola voor decoratie
  • Zout en gemalen zwarte peper
  • Een snufje gedroogde kruidenmix (zoals oregano of tijm)
  • Een beetje geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Sodiaal -

Hoe te bereiden:

  1. Pasta koken:
    • Kook de tagliatelle in een grote pan kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 3 tot 5 minuten voor verse pasta). Giet af en zet apart.
  2. De saus bereiden : 
    • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • Voeg de fijngesneden rode ui toe en bak tot ze doorschijnend en licht gekarameliseerd zijn.
    • Voeg vervolgens de crème fraîche en citroenschil toe. Meng goed tot een gladde saus.
    • Breng op smaak met zout, versgemalen zwarte peper en een snufje gedroogde kruiden.
  3. Montage
    • Voeg de tagliatelle toe die gekookt is in de pan met de saus. Meng voorzichtig om de pasta te coaten.
    • Roer de blokjes gerookte zalm erdoor. Je hoeft de gerookte zalm niet te koken, hij moet alleen een beetje warm worden door de pasta.
  4. Dressuur
    • Serveer de tagliatelle in soepborden.
    • Garneer met een paar takjes gehakte bieslook en radijs- of rucola scheuten om een vleugje kleur en frisheid toe te voegen.
  5. Afwerking
    • Voor een mooie glans kun je vlak voor het opdienen een klein scheutje olijfolie toevoegen.
    • Onmiddellijk serveren en genieten!

Suggesties:

  • Voor meer contrast kun je kleine gehalveerde kerstomaatjes of kappertjes toevoegen voor een pittigere smaak.
  • Gehakte rode uien kunnen ook rauw worden geserveerd om een knapperige, pittige toets toe te voegen.