Ingrediënten (voor 4 personen) :
- 400 g verse tagliatelle
- 200 g gerookte zalm (in kleine blokjes gesneden)
- 1 rode ui (fijngesneden)
- 2 eetlepels dubbele room
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel citroenschil (fijn geraspt)
- Een paar takjes bieslook (fijngehakt)
- Een paar scheuten radijs of rucola voor decoratie
- Zout en gemalen zwarte peper
- Een snufje gedroogde kruidenmix (zoals oregano of tijm)
- Een beetje geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Hoe te bereiden:
- Pasta koken:
- Kook de tagliatelle in een grote pan kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 3 tot 5 minuten voor verse pasta). Giet af en zet apart.
- De saus bereiden :
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngesneden rode ui toe en bak tot ze doorschijnend en licht gekarameliseerd zijn.
- Voeg vervolgens de crème fraîche en citroenschil toe. Meng goed tot een gladde saus.
- Breng op smaak met zout, versgemalen zwarte peper en een snufje gedroogde kruiden.
- Montage :
- Voeg de tagliatelle toe die gekookt is in de pan met de saus. Meng voorzichtig om de pasta te coaten.
- Roer de blokjes gerookte zalm erdoor. Je hoeft de gerookte zalm niet te koken, hij moet alleen een beetje warm worden door de pasta.
- Dressuur :
- Serveer de tagliatelle in soepborden.
- Garneer met een paar takjes gehakte bieslook en radijs- of rucola scheuten om een vleugje kleur en frisheid toe te voegen.
- Afwerking :
- Voor een mooie glans kun je vlak voor het opdienen een klein scheutje olijfolie toevoegen.
- Onmiddellijk serveren en genieten!
Suggesties:
- Voor meer contrast kun je kleine gehalveerde kerstomaatjes of kappertjes toevoegen voor een pittigere smaak.
- Gehakte rode uien kunnen ook rauw worden geserveerd om een knapperige, pittige toets toe te voegen.