Gerookte zalm sandwich

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 kleine stokbroden of ciabattabroodjes
  • 150 g gerookte zalm in plakjes
  • Een paar blaadjes knapperige sla (zoals romaine sla of mesclun)
  • 4 radijzen, in dunne plakjes gesneden
  • Een paar takjes bieslook (gesneden ter decoratie)
  • Een beetje boter of roomkaas (optioneel)
  • Een scheutje citroensap
  • Zout en versgemalen zwarte peper
Sodial -

Voorbereiding

  1. Het brood klaarmaken :
    • Snijd de kleine baguettes in de lengte doormidden. Als je een luchtiger broodje wilt, kun je een deel van de binnenste kruimels verwijderen.
    • Indien gewenst, kunt u de binnenkant van de baguettes licht besmeren met boter of roomkaas om de sandwich extra sappig te maken.
  2. Montage
    • Leg een paar blaadjes sla op de onderste helft van elk stokbrood. Zorg ervoor dat ze iets overhangen voor een leuk visueel effect.
    • Leg de plakjes gerookte zalm rijkelijk op de sla. De zalm moet duidelijk zichtbaar zijn, zoals te zien is op de foto.
    • Leg vervolgens een paar plakjes radijs op de zalm voor een knapperige en kleurrijke toets.
    • Besprenkel de zalm met een beetje citroensap om de smaak te versterken.
  3. Afwerking
    • Bestrooi de zalm met wat gehakte bieslook voor een vleugje groen en frisheid.
    • Bestrooi licht met zout en versgemalen zwarte peper.
  4. Dressuur
    • Leg het bovenste deel van het stokbrood op de sandwich.
    • Serveer de sandwich op een bord of een zwarte leisteen voor een visueel contrast, zoals op de afbeelding.

Suggesties

  • Voor extra smaak kunt u een dun laagje grove mosterd of een yoghurt-kruidensaus toevoegen.
  • Houdt u van contrasterende texturen? Voeg dan een paar dunne plakjes komkommer toe voor een frisse toets.
nl_BENederlands (België)