Gerookte zalmtartaar met wasabi 

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 g gerookte zalm van hoge kwaliteit (in kleine blokjes gesneden)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel limoensap (of citroensap)
  • 1 theelepel wasabipasta (pas aan op basis van uw pittigheidstolerantie)
  • 2 bosuitjes (of lente-uitjes), fijngesneden
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes (optioneel)
  • 1 theelepel tobiko (vliegende viskuit) of kaviaar (zoals afgebeeld)
  • Een paar radijsscheuten ter decoratie
  • Een beetje geraspte rode kool (ter garnering)
  • Zout en versgemalen zwarte peper
Sodial -

Voorbereiding

  1. Het bereiden van de zalm :
    • Snijd de gerookte zalm in kleine, gelijkmatige blokjes. Gelijkmatig snijden zorgt voor een verfijndere presentatie.
  2. Marinade
    • Meng in een kom de sojasaus, sesamolie, limoensap en wasabipasta. Pas de hoeveelheid wasabi aan naar eigen smaak.
    • Voeg de blokjes gerookte zalm toe aan de marinade. Meng voorzichtig zodat de zalm gelijkmatig bedekt is. Laat de zalm ongeveer 10-15 minuten marineren in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  3. Montage
    • Roer de fijngesneden lente-uitjes door de gemarineerde zalm.
    • Voeg indien gewenst een eetlepel geroosterde sesamzaadjes toe voor een knapperige textuur.
  4. Dressuur
    • Gebruik een serveerring om de zalmtartaar op het bord te leggen en druk lichtjes aan totdat er een mooie vorm ontstaat, zoals op de foto.
    • Leg op de tartaar een klein lepeltje tobiko of kaviaar voor een vleugje elegantie en contrast.
    • Leg een paar radijsspruiten en wat gesneden rode kool rondom de tartaar om het bord wat kleur en knapperigheid te geven.
  5. Afwerking
    • Om de smaken te versterken, kunt u een klein beetje sesamolie of een scheutje sojasaus op het bord gieten.
    • Serveer direct en geniet van de versheid van de tartaar.

Suggesties

  • Voor een extra knapperig resultaat kunt u deze tartaar serveren met wontonchips of toast.
  • Je kunt ook variëren met de toppings door er dunne plakjes avocado of komkommer aan toe te voegen voor een frissere smaak.
nl_BENederlands (België)